Лозови сарми в гърне

13/05/2020
"Цяло гърне със сарми си имаме тук - черпим и вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лозовите листа се измиват. Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. В голям тиган се слага олио да загрее. Добавя се празът, за да се запържи. Добавя се каймата.

Раздробява се на ситно. Добавя се и оризът да се запържи. Добавя се вода. Оризът може да остане леко суров, защото ще продължи да се готви. Добавят се чубрица и джоджен.

Овкусява се със сол и черен пипер. Оризът се оставя да се охлади. Слага се по малко ориз на всяко листо и се завива сарма. Готовите лозови сарми се нареждат в гърнето.

Посоляват се. Нарежда се втори ред лозови сарми с ориз. Посолява се. Сипва се вода. Аз добавих вода до половината на гърнето, защото има дупка на капака.

Ако капакът ви е без дупка, може да се добави по-малко вода. Печем сармите в гърне около 90 минути на 180 градуса във фурната. По желание лозовите сарми в гърне може да сервирате с кисело мляко.

Синя правоъгълна керамична тава 39 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Синя правоъгълна керамична тава 39 см
26.99 лв.
20.78 лв.
Виж ››

Красива керамична тава, от което може да очаквате единствено удобство и нищо друго. Правоъгълна форма, компактни размери и красив тъмносин цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар