Домашна майонеза с белтъци

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
185
474
6
15/05/2020
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • белтъци - 3 бр.
  • олио - 200 мл
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Препоръчително е всички съставки за домашната майонеза да са с една и съща температура, затова изваждаме няколко часа предварително яйцата от хладилника.

Тъй като ще използваме сурови белтъци, яйцата трябва да са пресни, а самата черупка трябва да е без пукнатини.

В чист и сух съд разбийте белтъците на сняг. Добавете при тях и лимоновия сок.

След това добавете половин чаена лъжичка сол. Който предпочита не толкова солена храна, слага по-малко сол - 1/3 ч.л. Добавете в съда и олиото.

Пуснете пасатора в купата със съставките. Дюзата на пасатора трябва да покрие яйчената смес (самата дюза да лежи на дъното на съда).

Включете пасатора в дъното на съда и не го вдигайте оттам. След около 20 секунди бавно започнете да повдигате пасатора.

Продължавайте да пасирате нагоре, докато получите еднородна гъста смес. Обикновено отнема не повече от 5 минути, за да направите домашната майонеза с белтъци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар