Начин на приготвяне
Разделям белтъци от жълтъци.
Белтъците разбивам с миксер и щипка сол на сняг, към жълтъците прибавям прясното мляко, захарта и брашното с ванилията. Разбърквам с телена бъркалка до получаване на гладка каша.
Към жълтъчната смес на три пъти прибавям белтъците, като леко разбърквам с шпатула.
На котлона загрявам тиган и слагам една с.л. от маслото. Щом се разтопи, изсипвам половината от тестото, трябва да се получи палачинка с дебелина 1 см.
Пека за 2 мин. и обръщам. След това натрошавам палачинката с вилица или шпатула на малки парчета. Щом се запекат и от другата страна, ги вадя. В тигана слагам отново масло и изпичам по същия начин и останалото тесто за Палачинки Кайзершмарн.
Накрая поръсвам с пудра захар, но може да се залеят с любимо домашно сладко.
Ето един по-различен начин да поднесете вкусни палачинки. Насладете им се!