Ориз на фурна с моркови и лук

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
185
474
6
12/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо24
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като ястието ще бъде изпечено, първо е необходимо да включите фурната на 180 градуса по Целзий за предварително загряване.

След това трябва да приготвите всички необходими продукти за ориз на фурна.

Оризът (дългозърнестият е по-добър) изплакнете добре няколко пъти със студена вода, докато водата стане напълно бистра и чиста.

Измийте всички необходими зеленчуци под течаща вода, подсушете върху хартиени кърпи и обелете.

Лукът трябва да бъде нарязан на ситно.

Морковите са най-добре нарязани на малки кубчета.

Нарежете целината на малки парченца.

Прехвърлете суровия измит ориз в огнеупорна чаша или чугунен съд за печене в желан размер.

Към него добавете всички нарязани преди това зеленчуци.

Подправете ориза със зеленчуци с всички необходими подправки - сол, малко червен пипер и чесън на прах.

Добавете и пилешкия бульон.

След като оризът в тавата и другите съставки се разбъркат добре, покрийте съда за печене с фолио. Отстрани плътно притиснете краищата, за да не прониква въздух.

След определеното време извадете тавата за печене от фурната и внимателно отстранете горния слой фолио. Подредете подготвения ориз на фурна с моркови и лук върху чинии за сервиране.

Поднесете печения ориз със зеленчуци в комбинация от доматена салата със сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар