Панирано пилешко филе със сусам

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
186
474
6
12/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо29
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 0, 5 кг гърди
  • яйце - 2 бр.
  • горчица - 1 супена лъжица
  • сол
  • подправки - за пиле, на вкус
  • царевично брашно - 3 супени лъжици
  • сусамови семена - 4 супени лъжици
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете пилешкото филе, нарязано на малки продълговати ивици с размер 2 на 5-7 сантиметра.

Добавете сол и подходящи подправки за пилешко филе (къри, куркума, провансалски билки или червен пипер).

За панировката на пилешкото ще са ви необходими три отделни дълбоки чинии.

В първата разбийте яйцата заедно с горчицата. Във втората сипете брашното, а в третата сусама.

Загрейте тиган с високи стени на средно силна степен.

Ред е да започнете да пържите пилешкото филе: оваляйте месни ленти в първо брашно, потопете всяка филийка в горчично-яйчена смес, и накрая оваляйте в сусама.

Изпържете от двете страни до златисто панираното пилешко филе със сусам.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар