Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Лесни козуначени кифли

Лесни козуначени кифли

Лесни козуначени кифли
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
7
"Лесни козуначени кифлички за всички начинаещи и амбициозни кулинари"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 90 г
  • краве масло - 90 г
  • сол - щипка
  • брашно - 500 г
  • мая - 25 г
  • лимони - кората
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - за поръсване
  • бадеми - за поръсване
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кравето масло.

Сложете всички продукти в хлебопекарната по ред: първо течните съставки, сухи и последно маята.

Задайте програма тесто и оставете програмата да завърши.

Извадете тестото и разделете на топки от по 90 г. Разточете на елипса и навийте на руло.

Поставете домашните кифли в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Оставете козуначените кифли да втасат повторно.

Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко.

Поръсете със захарта и бадемите.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете лесни козуначени кифли леко да се охладят и поднесете.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: