Панирани пилешки хапки от бут

12/05/2020
Приготвяне120 мин.
Готвене10 мин.
Общо130 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо63
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешкото бутче и го нарежете на пилешки хапки. Сложете подправките и зехтина. Разбъркайте добре и оставете в хладилника за няколко часа.

Разбийте яйцето в една чиния. В друга сложете брашното, а в трета леко начукания корнфлейкс. Извадете месото от хладилника и оваляйте в брашното.

Потопете в яйцата, а след това в корнфлейкса. Пържете в загрято олио на не много силен котлон от двете страни до готовност.

Извадете върху кухненска хартия и оставете за кратко, колкото да поеме излишната мазнина.

Сервирайте топли готовите пилешки хапки с три вида салца по избор.

Панирани пилешки хапки от бут - най-вкусният начин да изненадате любимите си хора.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар