Чеснова пърленка на тиган

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
186
474
6
11/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо183
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в широка тавичка. Добавете шипка сол и разбъркайте. Направете кладенче, в което ще добавяте и останалите продукти.

Стоплете прясното мляко до температура близка на телесната ( 36-37 градуса), проверете с пръст.

В млякото сложете захарта, маята и разбъркайте. Оставете настрани.

В кладенчето на брашното чукнете яйцето, добавете и олиото. При тези продукти изсипете и прясното мляко, като се уверите, че маята и захарта вече са се разтворили напълно.

Започнете да бъркате с дървена шпатула или пръсти. Тестото трябва да е меко и да не се полепя по пръстите.

Понякога в зависимост от яйцето, тестото за пърленки поема повече или по малко брашно.

Завийте тестото с фолио и го оставете да втаса на топло за половин час.

Извадете тестото, премесете го няколко пъти и го разделете на 4 равни части.

В рецептата продуктите са за 4 пърленки, ако ще са ви необходими повече направите двойна доза.

От четирите равни части омесете топки. Разточете с точилка отделните топки на пърленки. Отделете ги за няколко минути настрани.

Маслото разтопете на водна баня. Към него прибавете пресованите скилидки чесън. Разбъркайте добре сместа. Може да добавите по желание и щипка сол.

Загрейте тиган с незалепващо дъно. Изпечете по отделно всяка една от разточените пърленки. Изпечете първо от едната страна, щом е готова, обърнете и изпечете и от другата.

Веднага щом извадите готовите пърленки от тигана, ги намажете обилно с чесновото масло.

Чеснова пърленка на тиган може да поднесете с разядка по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар