Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Сладък хляб»Тиквен хляб с плънка от крема сирене

Тиквен хляб с плънка от крема сирене

Тиквен хляб с плънка от крема сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Сладък тиквен хляб с неустоим пълнеж - вижте как да си го приготвите"

Необходими продукти

  • брашно - 1 и 3/4 ч.ч.
  • варена тиква - 1 ч.ч. пасирана
  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 и 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • масло - 1/2 разтопено
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • За пълнежа
  • яйца - 1 брой
  • крема сирене - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с подправките, содата и солта.

В отделна купа разбийте до побеляване яйцата със захарта. Добавете ванилията, млякото, разтопеното масло и пасираната тиква. На части добавете сухата смес и разбъркайте с помощта на шпатула.

Разбийте заедно съставките за пълнежа - яйце, захар и крема сирене.

Намазнете и набрашнете форма. Сипете половината от кексовата смес вътре и с лъжица оформете вдлъбнатина в центъра. Добавете вътре пълнежа и отгоре разпределете останалото тесто.

Потупайте формата в плота няколко пъти, за да излезе въздухът от тестото.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладкия хляб до готовност - около час.

Оставете готовия тиквен хляб за 10-тина минути във формата, след което го обърнете върху решетка, за да се охлади. По желание може да го поръсите с пудра захар.

Тиквеният хляб с плънка от крема сирене е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: