Начин на приготвяне
Смесете брашното с подправките, содата и солта.
В отделна купа разбийте до побеляване яйцата със захарта. Добавете ванилията, млякото, разтопеното масло и пасираната тиква. На части добавете сухата смес и разбъркайте с помощта на шпатула.
Разбийте заедно съставките за пълнежа - яйце, захар и крема сирене.
Намазнете и набрашнете форма. Сипете половината от кексовата смес вътре и с лъжица оформете вдлъбнатина в центъра. Добавете вътре пълнежа и отгоре разпределете останалото тесто.
Потупайте формата в плота няколко пъти, за да излезе въздухът от тестото.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладкия хляб до готовност - около час.
Оставете готовия тиквен хляб за 10-тина минути във формата, след което го обърнете върху решетка, за да се охлади. По желание може да го поръсите с пудра захар.
Тиквеният хляб с плънка от крема сирене е готов.