Сиропирани пържени сладки

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
158
793
3k
159
2
10/05/2020
"Сиропирани пържени сладки, които ще разнообразят следобеда ви "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо181
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 3, 5 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • мая - 7 г суха
  • захар - 1 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1, 5 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • още
  • олио - 2 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа, оформете кладенче и в него прибавете захарта и маята. Налейте водата на два пъти по 1 чаша при непрекъснато бъркане, до гладка лепкава смес. Покрийте тестото за сладки със стреч фолио и оставете да втаса за 1 час на стайна температура.

През това врече си пригответе сиропа, като смесите захарта и водата, поставете на котлона, бъркайте да се разтопи. Малко преди да започне да завира, прибавете лимоновия сок и ванилията, разбъркайте и премахнете от котлона, оставете на хладно място да се охлади.

За да оформете сладки топчета, ще са ви нужни пош и намаслена ножица.

Нагрейте олиото в дълбок и тесен съд и намалете огъня. Прибавете тестото в поша, с намаслената ножица изрязвайте топчета, директно върху врящото олио. Внимавайте!

Пържите от всички страни до златисто, извадете пържените сладки с помощта на решетъчна лъжица, и ги пуснете в сиропа, разбъркайте и оставете за 3 минути в него, след което ги изваждате в подходяща чиния.

Така процедирате с всичкото тесто. Сервирайте сиропираните сладки, поръсени с канела, пудра захар или гарнирате с топинг шоколадов, ягоди или боровинки или стрити ядки от шам-фастък, лешници или орехи.

Сиропирани пържени сладки за радост на малки и големи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар