Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани пилешки филенца с чеснов сос

Панирани пилешки филенца с чеснов сос

Панирани пилешки филенца с чеснов сос
Снимка: станимира караджова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2ч.лж
  • олио - за пържене
  • За чесновия сос
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • майонеза - 200 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на пилешките филета:

Пилешките гърди се нарязват на тънки филийки, поръсват се с черен пипер и сол.

В една купа се разбиват яйцата, а в друга суха купа се слага брашното.

Пилешките филенца се овалват в брашно, след това се потапят в яйцата и се изпържва в горещо олио. Отцеждат се върху домакинска хартия.

Приготвяне на соса:

В купа се разбъркват киселото мляко и майонезата, прибавя се ситно нарязаният чесън и се поръсва с магданоз.

Този сос се поднася към панираното пилешко месо.

Рецептата за Панирани пилешки филенца с чеснов сос е изпълнена!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: