Любимата паеля с пиле и зеленчуци

07/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо28
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месата и ги разрежете на порции, като оставите кожата по тях. Загрейте тавата за традиционна паеля и налейте зехтин. Нарежете чушката на ленти и я запържете до златисто. Извадете и заделете.

Сложете месото, всичкото наведнъж. Пържете до златисто. Много е важно, то да е запържено добре! Там е тайната за вкусната паеля.

Готовото месо отдръпнете по краищата на тавата и в средата сложете зеленчуците. Тях също запържете до златисто. Добавете домата, предварително рендосан и чесъна, минат през преса за чесън.

След няколко минути налейте вода до горе. Сложете солта и пилешкия бульон. Намалете котлона и варете до готовност на месото. Ако водата изври, а месото не е сварено налейте още вода.

Преди да сложите ориза, тавата трябва да е пълна с вода и да ври. Сложи ли го спирате да бъркате. Добавете и шафрана с него. Оставете го бавно да се свари до готовност.

Подредете чушките отгоре и сложете клончето розмарин. Изключете и сервирайте паелята с пилешко и заешко.

Характерно ястие от испанската кухня, което свинските ребърца допълват идеално. Това е Любимата паеля с пиле и зеленчуци!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар