Начин на приготвяне
Измийте месата и ги разрежете на порции, като оставите кожата по тях. Загрейте тавата за традиционна паеля и налейте зехтин. Нарежете чушката на ленти и я запържете до златисто. Извадете и заделете.
Сложете месото, всичкото наведнъж. Пържете до златисто. Много е важно, то да е запържено добре! Там е тайната за вкусната паеля.
Готовото месо отдръпнете по краищата на тавата и в средата сложете зеленчуците. Тях също запържете до златисто. Добавете домата, предварително рендосан и чесъна, минат през преса за чесън.
След няколко минути налейте вода до горе. Сложете солта и пилешкия бульон. Намалете котлона и варете до готовност на месото. Ако водата изври, а месото не е сварено налейте още вода.
Преди да сложите ориза, тавата трябва да е пълна с вода и да ври. Сложи ли го спирате да бъркате. Добавете и шафрана с него. Оставете го бавно да се свари до готовност.
Подредете чушките отгоре и сложете клончето розмарин. Изключете и сервирайте паелята с пилешко и заешко.
Характерно ястие от испанската кухня, което свинските ребърца допълват идеално. Това е Любимата паеля с пиле и зеленчуци!