Панирани чушки бюрек на фурна

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
24
81
3k
4
10/05/2020
"Рецепта от нашето детство - панирани чушки бюрек на фурна "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо456
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • печени чушки - 10 бр., от буркан
  • сирене - 300 г, твърдо саламурено
  • кашкавал - 120 г
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - 4 с.л., прясно нарязан
  • За панировката
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 5 с.л., с връх
  • сухари - 10 - 12 бр.
  • пармезан - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • лют пипер - 2 - 3 щипки
  • масло - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждаме печените пиперки от буркана и ги оставяме да се отцедят добре.

Плънката приготвяме, като разбием добре яйцата и ги смесим с настърганите сирене и кашкавал.

Прибавяме прясно нарязания магданоз. Не овкусяваме със сол, защото сиренето е достатъчно солено.

Приготвяме подходяща йенска тава. Поставяме парченца масло по дъното ѝ.

В блендер стривам сухарите на трохи. Към галетата прибавям по малко пармезана и по щипка пикантност - лютия и черния пипер.

Внимателно напълваме чушките със сместа.

Топваме всяка от тях последователно първо в брашното, в яйцето и овалваме добре в галетата.

Подреждаме чушките със сирене в тавичката и поставяме върху всяка една по парченце масло.

Печем чушките бюрек в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути или до готовност.

Много апетитни панирани чушки бюрек на фурна.

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар