Начин на приготвяне
Картофите се измиват, белят и нарязват. Овкусяват се със сол, черен пипер, червен пипер, зеленчуковата подправка на Маги, розмарин, риган и чубрица. Сипват се на дъното на дълбока тава.
Към тях изсипваме зеления лук, моркова и чушката и объркваме. Отгоре върху картофите нареждаме парчета нарязано краве масло.
Подготвеното цяло пиле го посолява, намазва се с олио, поръсваме с черен пипер и червен пипер и хубаво размазваме по кожата на пилето, така че да се овкуси навсякъде.
Наливаме вода, колкото да покрие картофите и покриваме с алуминиево фолио.
Под фолиото задушаваме за 1 час пилето с пресни картофи, след което махаме фолиото и оставяме нашето пиле да се запече до златисто.
Става невероятна вкусотия ястието от пиле с картофи. Да ви е сладко!