Пиле с пресни картофи на фурна

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
129
564
812
43
07/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, белят и нарязват. Овкусяват се със сол, черен пипер, червен пипер, зеленчуковата подправка на Маги, розмарин, риган и чубрица. Сипват се на дъното на дълбока тава.

Към тях изсипваме зеления лук, моркова и чушката и объркваме. Отгоре върху картофите нареждаме парчета нарязано краве масло.

Подготвеното цяло пиле го посолява, намазва се с олио, поръсваме с черен пипер и червен пипер и хубаво размазваме по кожата на пилето, така че да се овкуси навсякъде.

Наливаме вода, колкото да покрие картофите и покриваме с алуминиево фолио.

Под фолиото задушаваме за 1 час пилето с пресни картофи, след което махаме фолиото и оставяме нашето пиле да се запече до златисто.

Става невероятна вкусотия ястието от пиле с картофи. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар