ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Оризов пудинг с ябълки

Оризов пудинг с ябълки

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
48
Оризов пудинг с ябълки
17/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза във вода в съотношение 2:1. Нарязваме обелените ябълки и ги задушаваме със 7 супени лъжици захар и малко вода до омекване.

Пасираме ги и към пюрето прибавяме сварения ориз и разбитата с 3 супени лъжици захар извара.

Разбъркваме сместа, охлаждаме я и към нея добавяме разбитата сметана. Ако искаме нашия оризов десерт да е с кремообразна консистенция, можем да го пасираме още малко. Но и така си е вкусен.

Добавяме стафидите и разбъркваме леко готовия пудинг с ябълки и го насипваме в купички. Някои хора обичат да го запекат леко тук на фурна, но тази стъпка не е задължителна.

Оризов пудинг с ябълки можем да украсим с настъргана печена тиква и шоколадови топченца. Или пък с канела, подобно на мляко с ориз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: