Оризов пудинг с ябълки

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
41
17/11/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза във вода в съотношение 2:1. Нарязваме обелените ябълки и ги задушаваме със 7 супени лъжици захар и малко вода до омекване.

Пасираме ги и към пюрето прибавяме сварения ориз и разбитата с 3 супени лъжици захар извара.

Разбъркваме сместа, охлаждаме я и към нея добавяме разбитата сметана. Ако искаме нашия оризов десерт да е с кремообразна консистенция, можем да го пасираме още малко. Но и така си е вкусен.

Добавяме стафидите и разбъркваме леко готовия пудинг с ябълки и го насипваме в купички. Някои хора обичат да го запекат леко тук на фурна, но тази стъпка не е задължителна.

Оризов пудинг с ябълки можем да украсим с настъргана печена тиква и шоколадови топченца. Или пък с канела, подобно на мляко с ориз.

Синя правоъгълна керамична тава 39 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Синя правоъгълна керамична тава 39 см
26.99 лв.
20.78 лв.
Виж ››

Красива керамична тава, от което може да очаквате единствено удобство и нищо друго. Правоъгълна форма, компактни размери и красив тъмносин цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар