Козуначени печени бухти с конфитюр

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
201
802
27
30/04/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • яйца - 3 бр
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 125 г
  • захар - 4 с.л. за тестото
  • мая - 20 г
  • конфитюр - 250 г
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • пудра захар - 5 с.л. за поръсване
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме маята с част от млякото, което трябва да е затопено предварително. Добавяме малко брашно и миксираме.

Получената смес слагаме на топло.

От останалото брашно, трите яйцата, маслото, останалото топло мляко, в което е добавена захарта, и втасалата мая замесваме тесто за козунак.

То се оставя да бухне на топло място.

От тестото правим топки, които разтегляме с ръка, в средата им слагаме конфитюр по избор и прегъваме. Получават се като полумесеци. Подреждаме в намазана с мазнина тава на разстояние една от друга, тъй като при печене бухтите на фурна увеличават обема си.

Намазваме всички бухти с леко разбитото яйце. Печем в умерена фурна. Докато са топли, поръсваме с пудрата захар, пресята с ванилията.

Уникални козуначени печени бухти с конфитюр.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар