Задушени вратни пържоли с гъби

АнабелАнабел
Ветеран
492
2k
931
204
27/04/2020
"Добър апетит с най-вкусните задушени пържоли с гъби, които сте опитвали "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чиния се смесват брашното и черният пипер. Вратните пържоли се посоляват и овалват в брашното, слагат се в тиган със сгорещено олио и се запържват за кратко от двете страни.

Изваждат се свинските пържоли и на тяхно място се поставя почистените и нарязани лук и морков. След кратко разбъркване се прибавят нарязаните на филийки гъби.

Зеленчуците се овкусяват със сол, черен пипер и суха мащерка. В тенджера от йенско стъкло се поставят половината пържоли. Отгоре се слагат половината от запържените лук, морков и гъби.

Слагат се останалите пържоли и останалите зеленчуци. В тенджерата се налива малко бяло вино, похлупва се с капак и сочните пържоли се слагат във фурната.

Пекат се на 200 градуса за около час. Лесна и вкусна рецепта за задушени вратни пържоли с гъби, подходяща както за обяд, така и за вечеря. Чудесен начин да приготвите месо от свински врат!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар