Задушени вратни пържоли с гъби

АнабелАнабел
Ветеран
562
2k
1k
242
27/04/2020
"Добър апетит с най-вкусните задушени пържоли с гъби, които сте опитвали "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 727
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чиния се смесват брашното и черният пипер. Вратните пържоли се посоляват и овалват в брашното, слагат се в тиган със сгорещено олио и се запържват за кратко от двете страни.

Изваждат се свинските пържоли и на тяхно място се поставя почистените и нарязани лук и морков. След кратко разбъркване се прибавят нарязаните на филийки гъби.

Зеленчуците се овкусяват със сол, черен пипер и суха мащерка. В тенджера от йенско стъкло се поставят половината пържоли. Отгоре се слагат половината от запържените лук, морков и гъби.

Слагат се останалите пържоли и останалите зеленчуци. В тенджерата се налива малко бяло вино, похлупва се с капак и сочните пържоли се слагат във фурната.

Пекат се на 200 градуса за около час. Лесна и вкусна рецепта за задушени вратни пържоли с гъби, подходяща както за обяд, така и за вечеря. Чудесен начин да приготвите месо от свински врат!

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
16.94 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар