Зеленчукова пица с моцарела

АнабелАнабел
Ветеран
492
2k
931
204
25/04/2020
"Пиршество за хората, които не ядат месо - зеленчукова пица с моцарела "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • прясна мая - 1/4 кубче
  • вода - 100 мл топла
  • брашно - 200 - 250 г
  • захар - 1/2 к.л
  • сол - 1 к.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • печени чушки - 1 бр.
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • броколи - няколко розички
  • червен лук - 1/2 глава
  • мини моцарела - 125 г
  • подправки - италиански микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в купа с топла вода и малко захар.

Разбърква се и се оставя на топло да шупне. След това се смесва с пресятото брашно, солта и зехтина.

Замесва се меко тесто, покрива се с памучна кърпа и се оставя да втаса.

Втасалото тесто за пица се оформя на кръгла кора с размера на тавата за печене. Преди да се постави разточеното тесто в нея, тя се намазнява и набрашнява.

Отгоре тестото се намазва с доматено пюре. Чушките, гъбите и лукът се почистват и нарязват на филийки или малки парчета.

Броколите се слагат за кратко във вряща вода, изваждат се и веднага се прехвърлят в студена. След като се отцедят, се поставят върху домашната пица.

Отгоре се нареждат топчиците моцарела и за завършек пицата се поръсва с готов италиански микс.

Тук може допълнително да се полеят лъжица две зехтин, след което зеленчуковата пица с моцарела се поставя в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Пече се около 20 минути до апетитен загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар