Пълнени краставици на фурна

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
61
14
02/09/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 154
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и задушаваме до златисто лука, нарязан на ситно. Добавяме и ситно нарязаните гъби. Когато омекнат сипваме на тънка струйка предварително разбитите яйца, поръсваме със сол и черен пипер и разбъркваме. Запържваме докато яйцата са готови и сваляме от котлона.

Внимателно почистваме краставиците от кората. Отрязваме ги на две части по дължина. С малка лъжичка издълбаваме средата.

Пълним краставиците с готовата смес. Съединяваме двете половини и връзваме с конец или просто ги подреждаме в тавата поотделно. Редим пълнените краставици в предварително намазнен огнеупорен съд с капак.

Объркваме киселата сметана (или киселото мляко) с брашното, добавяме 1 ч.л. лимонов сок, сол и черен пипер на вкус и заливаме пълнените краставици. Захлупваме и задушаваме около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар