Свинско с пушено сирене и гъби

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
42
201
2k
14
22/04/2020
"Чудна вечеря за всички у дома - свинско с пушено сирене и гъби "
Приготвяне20 мин.
Готвене200 мин.
Общо220 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 131
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвах цяло парче свински врат. Сложих във фризер за един час, колкото да се стегне и да може по-лесно да се реже.

След това нарязах на свински пържоли с дебелина около 1, 5-2 см, без да стигам до края.

Смесете в купа всички съставки за маринатата за свинско и разбъркайте. Намажете месото обилно с тази марина и го сложете в хладилник, покрито с фолио за няколко часа. Може и за една нощ.

Почистете и нарежете гъбите на тънки резени. Нарежете също пушеното сирене и киселите краставички.

Сложете алуминиево фолио в правоъгълна тава като оставите краищата да висят отвън.

Поставете маринованото свинско месо и го напълнете. Във всеки разрез сложете по няколко парчета сирене, краставички и гъби. Останалите гъби ги наредете около месото.

Завийте с фолиото и сложете да се пече в загрята фурна на 220 градуса за 30 минути. След това намалете температурата на 200 градуса и печете още час и половина.

След като това време мине махнете горния слой на фолиото и върнете във фурната за още 10-15 минути, докато се запече свинското.

Много сочно и крехко Свинско с пушено сирене и гъби.

Страхотна рецепта за свински пържоли. Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар