Начин на приготвяне
Пресяваме 4 с.л. брашното с черния пипер. Разрязваме пилешкото месо на порции. Овалваме ги в овкусеното брашно и ги запържваме в загрятото олио.
Пържим пилето до готовност, след което го изваждаме в загрята чиния и го прибираме на топло. В мазнината от пилето пускаме нарязаните на ивици тиквички, наденицата, добавяме пресования чесън и джинджифила и запържваме за няколко минути (5-6).
Когато тиквичките омекнат добавяме 1 с.л. брашно и разбъркваме. Сипваме и ситно нарязаните домати и сипваме сместа. Разбъркваме добре и сваляме от котлона.
В дълбока тавичка слагаме запърженото пилешко. Заливаме го със зеленчуковата смес и печем около 70-80 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.