Пиле по американски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пиле по американски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • наденица - 150 г
  • тиквички - 350 г
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 400 г
  • олио - 4 с.л.
  • джинджифил - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме 4 с.л. брашното с черния пипер. Разрязваме пилешкото месо на порции. Овалваме ги в овкусеното брашно и ги запържваме в загрятото олио.

Пържим пилето до готовност, след което го изваждаме в загрята чиния и го прибираме на топло. В мазнината от пилето пускаме нарязаните на ивици тиквички, наденицата, добавяме пресования чесън и джинджифила и запържваме за няколко минути (5-6).

Когато тиквичките омекнат добавяме 1 с.л. брашно и разбъркваме. Сипваме и ситно нарязаните домати и сипваме сместа. Разбъркваме добре и сваляме от котлона.

В дълбока тавичка слагаме запърженото пилешко. Заливаме го със зеленчуковата смес и печем около 70-80 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: