Агнешко с ориз, гъби и спанак

АнабелАнабел
Ветеран
558
2k
1k
239
19/04/2020
"Чудно ястие за любими хора - агнешко с ориз, гъби и спанак "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо463
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печено Агнешко

Начин на приготвяне

За това вкусно печено агнешко месото се нарязва на порции и се овкусява със сол, червен и черен пипер.

Пресният, зелен лук се почиства и нарязва на дребно. Слага се направо в тавата за печене и се задушава в малко олио и вода.

Към него се прибавят почистените и нарязани гъби.

След кратко разбъркване се прибавя измитият ориз заедно с една чаша вода. Разбърква се, докато се усвои водата.

Добавят се сол на вкус, нарязаните подправки и пасираните домати.

Наливат се още две чаши и половина вода и се нареждат парчетата агнешко месо.

Тавата с агнешкото с ориз се покрива с алуминиево фолио или с капак (ако тавата е с капак).

Агнешко с ориз, гъби и спанак се пече на 200 градуса за около един час и половина.

Малко преди готовност, се маха фолиото и агнешкото със спанак се допича за кратко.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар