Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушен кефал с домати

Задушен кефал с домати

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Задушен кефал с домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 4 бр. филе от кефал
  • лук - 1 глава
  • домати - 400 г консервирани
  • магданоз - 2 с.л. пресен
  • тиквички - 2 бр.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете лука, нарязан на полумесеци, до омекване. Добавете консервираните домати, които сте нарязали на малки кубчета, магданоза и останалите подправки за кефал.

Оставете сместа да кипне и варете на умерен огън около 5 минути. Добавете тиквичките, нарязани на колелца, рибните филета и отново кипнете ястието.

Намалете котлона, захлупете и задушавайте около 12-15 минути на тих огън. След това вашата задушена риба е готова.

Поднесете ястието от задушен кефал с домати, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: