Пастицио - мусака с макарони по гръцки

АнабелАнабел
Ветеран
492
2k
931
204
16/04/2020
"Всички, които обичат Пастицио, поздравяваме с тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 610
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните за гръцката мусака се сваряват по указанията на опаковката в подсолена вода.

Лукът, чесънт и морковът се почистват, нарязват и задушават в малко мазнина. След като омекнат, се прибавя каймата. Бърка се, докато побелее, след което се прибавят смлените домати. Сосът се овкусява със сол, сух босилек, сух риган и смлян черен пипер.

Белият сос се приготвя, като в малка тенджерка се слага кравето масло и в него се запържва малко брашно. Разрежда се с прясно мляко, овкусява се със сол и индийско орехче.

В тава се изсипва половината от сварените макарони. Отгоре се разпределя каймата с доматения сос и върху нея се изсипват останалите макарони.

Накрая макароните се заливат с приготвения бял сос. Мусаката с макарони се поръсва с настърган кашкавал.

Ястието Пастицио се пече на 190 градуса до хубав загар.

Рецептата за Пастицио - мусака с макарони по гръцки е изпълнена!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар