Пълнозърнести курабийки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
806
3k
6k
522
4
Пълнозърнести курабийки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
15/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции45 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това са едни класически курабийки, но с малката промяна - брашното е пълнозърнесто, захарта е кафява и мазнината е шарлан.

Първо, към киселото мляко сипваме содата и оставяме настрана.

Разбъркваме яйцата в отделен съд, добавяме захарта, киселото мляко с шупналата сода, ванилията, шарлана и накрая брашното.

Разстиламе тестото за курабийките с дебелина около 1/2 см и изрязваме фигурки, в случая моите са обли, но може и друга форма.

В намазнена предварително тава подреждаме внимателно нашите пълнозърнести курабийки, поставяме в печката и печем за около 15 мин.

Лесни и по-здравословни пълнозърнести курабийки за нула време!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: