Маринован шаран на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
755
3k
6k
448
4
Маринован шаран на скара
14/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви40 мин.
Общо55 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме почистили добре шарана, го измиваме със студена вода отвътре и отвън.

Готовия измит шаран нарязваме на рибни котлети или парчета по избор.

Чесъна почистваме и с помощта на преса пресоваме.

Вземаме си дълбок съд и започваме да нареждаме котлетите като върху тях поръсваме чесъна, черния пипер и солта.

Така нареждаме още един ред котлети от шаран и отново подправките.

В отделен съд смесваме виното, зехтина и сока от лимона, разбъркваме добре и след това посипваме отгоре върху рибата и оставяме така да престои за около час.

Загряваме си скарата, като след това намазняваме и след това слагаме рибните котлети да се пекат.

Печем маринования шаран на скара, като държим всяко едно парче шаран по 5 минути от двете страни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: