Маринован шаран на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
340
3
14/04/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме почистили добре шарана, го измиваме със студена вода отвътре и отвън.

Готовия измит шаран нарязваме на рибни котлети или парчета по избор.

Чесъна почистваме и с помощта на преса пресоваме.

Вземаме си дълбок съд и започваме да нареждаме котлетите като върху тях поръсваме чесъна, черния пипер и солта.

Така нареждаме още един ред котлети от шаран и отново подправките.

В отделен съд смесваме виното, зехтина и сока от лимона, разбъркваме добре и след това посипваме отгоре върху рибата и оставяме така да престои за около час.

Загряваме си скарата, като след това намазняваме и след това слагаме рибните котлети да се пекат.

Печем маринования шаран на скара, като държим всяко едно парче шаран по 5 минути от двете страни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар