Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Маринован шаран на скара

Маринован шаран на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Маринован шаран на скара2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • шаран - 1, 5 кг
  • сол - 3 щипки
  • зехтин - 150 мл
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
  • чесън - 7 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • маруля - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме почистили добре шарана, го измиваме със студена вода отвътре и отвън.

Готовия измит шаран нарязваме на рибни котлети или парчета по избор.

Чесъна почистваме и с помощта на преса пресоваме.

Вземаме си дълбок съд и започваме да нареждаме котлетите като върху тях поръсваме чесъна, черния пипер и солта.

Така нареждаме още един ред котлети от шаран и отново подправките.

В отделен съд смесваме виното, зехтина и сока от лимона, разбъркваме добре и след това посипваме отгоре върху рибата и оставяме така да престои за около час.

Загряваме си скарата, като след това намазняваме и след това слагаме рибните котлети да се пекат.

Печем маринования шаран на скара, като държим всяко едно парче шаран по 5 минути от двете страни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: