Начин на приготвяне
Това е топла картофена салата, която обаче може да се хапва и студена.
Нарязваме шунката и колбаса на кубчета, а лука и магданоза - на ситно. Обелваме картофите и ги нарязваме на не много дебели кубчета или кръгчета.
Задушаваме лука, шунката и колбаса с маслото в микровълновата печка за 2 минути на максимална мощност. След това добавяме картофите, червения и черния пипер и солта и сипваме чаша и половина гореща вода.
Разбъркваме ястието, покриваме го с капак и пак слагаме в микровълновата на пълна мощност за 10 минути, или до омекване на картофите. Следва да добавим и граха, след което сме готови с нашата салата с шунка.
Остава да си сипем и една ракийка с тази Картофена салта с грах и шунка, която е много вкусно мезе.