Начин на приготвяне
Обелете, измийте и нарежете картофите на малки кубчета, които отново измийте няколко пъти, докато водата им се избистри.
Напълнете подходящ съд, в който ще сварявате картофите, с вода, която да покрива картофите с 5 см.
Сварете ги до готовност.
Наситнете зеления лук, а репичките нарежете на тънки шайбички.
Сварените картофи разбъркайте със зеления лук, репичките, както и с половин лимон, който сте нарязали на едри парчета и който премахнете, когато сервирате.
Най - накрая овкусете със сок от половин лимон, сол и зехтин готовата картофена салата.
Към салатата от картофи и лук може да добавите още - маслини, прясна царевичка, моркови и други пролетни зеленчуци.
Става много пъстра пролетна салата.
Добър апетит с тази пролетна картофена салата!