Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме ягодите .Нарязваме ги на едро и ги сипваме в малка тенджерка. Добавяме 3 лъжици от захарта и водата и кипваме.
Варим до сгъстяване и отместваме от котлона. След като смета се охлади, я прибираме в хладилника.
В купа разбиваме сметаната с останалата захар, добавяме маскарпонето и лимоновата кора и разбиваме до хомогенизиране.
В малки чашки натрошаваме на дъното по една бисквита, сипваме от ягодовата смес, след това пълним до горе с крема с маскарпоне и завършваме с ягодов слой.
Прибираме чийзкейка в чашки в хладилника за 1-2 часа и след това сервираме. По желание може да поръсим във всяка чашка и филирани бадеми за декорация.
Време да се насладим на нашия Чийзкейк с маскарпоне в чаши.
По подобен начин можете да приготвите и чийзкейк с малини.