Начин на приготвяне
Вземете дълбока купа и сложете каймата. Прибавете 1 яйце.
Лука почистете, измийте и нарежете на ситно. Прибавете го към каймата.
Вземете филия хляб, намокрете я и я изстискайте.
Добавете сол и чубрица и с ръце разбъркайте всички продукти.
Когато са смесени добре, разделете сместа на 5 равни части.
Всяка от петте части оформете като кошнички от кайма и сложете в подходяща тава с намазано с олио дъно и малко водичка.
Филето нарежете на парченца.
Царевицата отцедете, ако е от консерва.
Сложете на дъното на кошничката царевица и отгоре от нарязаното филе.
По този начин напълнете всяка кошничка.
Най-отгоре върху всяка кошничка чукнете по едно яйце на всяко гнездо от кайма.
Сложете да се пекат на 180 градуса за около 40 минутки гнездата от кайма с яйце и филе.
По същия начин можете да приготвите и картофени гнезда с яйце.