Гнезда от кайма с яйце и филе

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
37
139
100
5
09/04/2020
"Приятен апетит с гнезда от кайма с яйце и филе "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете дълбока купа и сложете каймата. Прибавете 1 яйце.

Лука почистете, измийте и нарежете на ситно. Прибавете го към каймата.

Вземете филия хляб, намокрете я и я изстискайте.

Добавете сол и чубрица и с ръце разбъркайте всички продукти.

Когато са смесени добре, разделете сместа на 5 равни части.

Всяка от петте части оформете като кошнички от кайма и сложете в подходяща тава с намазано с олио дъно и малко водичка.

Филето нарежете на парченца.

Царевицата отцедете, ако е от консерва.

Сложете на дъното на кошничката царевица и отгоре от нарязаното филе.

По този начин напълнете всяка кошничка.

Най-отгоре върху всяка кошничка чукнете по едно яйце на всяко гнездо от кайма.

Сложете да се пекат на 180 градуса за около 40 минутки гнездата от кайма с яйце и филе.

По същия начин можете да приготвите и картофени гнезда с яйце.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар