Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Пържолите на казанджията

Пържолите на казанджията

Пържолите на казанджията2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Всеки ден е подходящ за пържолки, особено ако се очертава забавна приятелка вечер с весели наздравици"

Необходими продукти

  • телешко месо - 900 г бонфиле
  • брашно - 4 с.л.
  • растително масло - 1/3 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме телешкото месо от ципи и го нарязваме на 6 телешки пържоли. Начукваме ги с дървено чукче и ги поръсваме със солта и черния пипер, потапяме ги в брашно и ги изпържваме в растителното масло.

Слагаме изпържените стекове в тава, намазана с мазнина.

Върху тях нареждаме последователно тънки филийки кашкавал. Запичаме на грил или във фурна само на горно нагряване пържолите с кашкавал.

Пържолите на казанджията сервираме с домашна ракия.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: