Ретро сладкиш с мармалад и пудра захар

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
42
207
2k
14
07/04/2020
"Апетитен сладкиш с мармалад и пудра захар - усещаме, че баба има пръст в това "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо454
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • лимон - кората на 1 цитрус
  • мармалад - 1 буркан (400 мл)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем.

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте добре.

Към сместа с яйцата прибавете олиото и киселото мляко, като разбърквате след всеки добавен продукт.

Пресейте брашното и го добавете на 2-3 пъти към сместа за нашия ретро сладкиш.

Настържете кората на 1 лимон на ситно ренде и прибавете и нея.

Разбъркайте до хомогенна смес.

Намажете тава с малко олио.

Изсипете половината от кексовата смес в тавата и сложете да се пече в загрята фурна на 160 градуса за 10 минути.

След това извадете от фурната сладкиша с яйца, намажете с мармалада и върху него залейте с останалата 1/2 кексова смес.

Върнете във фурната за още 20 минути.

Готовия сладкиш охладете и поръсете с пудра захар.

Много свеж сладкиш с мармалад и пудра захар по бабина рецепта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар