... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr1221515_8
Бавно готвен боб в гювеч с пушени ребра и подправки - Рецепта | Ezine.bg

Бавно готвен боб в гювеч с пушени ребра и подправки

АнабелАнабел
Ветеран
495
2k
937
204
06/04/2020
"Струва си всяка минута до печката - бобът с пушени ребра е страхотен "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо202
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и се накисва във вода за около 12 часа. След това водата се сменя, налива се нова, слага се сода и се слага на котлона.

Щом заври, водата отново се сменя, бобът се измива и прехвърля в глинен гювеч.

Зеленият лук, чесънът, морковът и червената чушка се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в гювеча заедно с малко олио и червен пипер, след което се долива вода.

Вкусният боб в гювеч се похлупва и слага се в студена фурна. Бобът се готви около половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 150 градуса.

Към края на готвенето, когато бобът е почти готов, се добавят сол на вкус, настърган домат, пресните подправки - джоджен, мащерка, целина и нарязаните на порции пушени ребра.

Бобът със свински ребра се връща отново във фурната и се готви до пълната му готовност.

Бавно готвеният боб в гювеч с пушени ребра и свежи подправки е страхотна вечеря за цялото семейство!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар