Начин на приготвяне
Пастата се сварява в подсолена вода с малко зехтин. Отцежда се и се оставя настрани.
Във вряща вода за няяколко минути се потапят розичките броколи и веднага след това се прехвърлят в студена вода за да запазят свежият си цвят.
Скилидките чесън се счукват и слагат в тенджерка заедно със сметаната и млякото.
Слагат се на котлона и след като се загрее сместа (без да завира) се прибавя синьото сирене нарязано на парченца и малко смлян черен пипер. Бърка се докато сиренето се разтопи и се получи гладък сос за паста.
С полученият сос се залива пастата, добавят се измитите, нарязани домат и руколата.
Всички продукти се разбъркват и пастата вече е готова за сервиране.
Фарфалето с рукола е много вкусно.