Начин на приготвяне
Предварително обелените картофи се сваряват до готовност в подсолена вода, след което се намачкват като за пюре. Към тях се добавят 2 с.л. брашно, яйцата, натрошените сухари, черен пипер и сол на вкус.
Руколата се бланшира в подсолена вода, след което се нарязва на ситно и се добавя към картофената смес. Прибавя се натрошеният шам фъстък и са обърква добре.
От сместта се приготвят малки тестени топки, които се овалват в брашно и се варят в 2-3 л вряла подсолена вода. Готови са, когато изплуват на повърхността. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната течност.
За приготвянето на соса трябва да загреете маслото и да запържите в него 1 с.л. брашно до златисто. Соевият сос и млякото се загряват, след което постепенно се добавят към запърженото брашно при непрекъснато бъркане. Гответе до сгъстяване.
Кнедлите се поднасят със сос, подправени с малко лимонов сок.