Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Кнедли с рукола и шам фъстък

Кнедли с рукола и шам фъстък

MarianeMariane
Джедай
202169
Кнедли с рукола и шам фъстък2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 200 г
  • рукола - 1 шепа
  • шам фъстък - 30 г
  • брашно - 3 с.л.
  • сухари - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • соев сос - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр. сок
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително обелените картофи се сваряват до готовност в подсолена вода, след което се намачкват като за пюре. Към тях се добавят 2 с.л. брашно, яйцата, натрошените сухари, черен пипер и сол на вкус.

Руколата се бланшира в подсолена вода, след което се нарязва на ситно и се добавя към картофената смес. Прибавя се натрошеният шам фъстък и са обърква добре.

От сместта се приготвят малки тестени топки, които се овалват в брашно и се варят в 2-3 л вряла подсолена вода. Готови са, когато изплуват на повърхността. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната течност.

За приготвянето на соса трябва да загреете маслото и да запържите в него 1 с.л. брашно до златисто. Соевият сос и млякото се загряват, след което постепенно се добавят към запърженото брашно при непрекъснато бъркане. Гответе до сгъстяване.

Кнедлите се поднасят със сос, подправени с малко лимонов сок.

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: