Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма и гъби

Баница с кайма и гъби

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Баница с кайма и гъби
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • кайма - 250 грама
  • гъби - 300 грама
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • орехи - 100 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбките измийте добре и нарежете.

Лука почистете, измийте и нарежете на ситно.

За да приготвите солена плънка за баницата, първо сложете дълбок тиган на котлона с олио. Когато се загрее олиото, сложете нарязания на ситно лук да се запържи.

След това прибавете нарязаните гъби и задушете.

Често разбърквайте 7-8 минутки и започнете да прибавяте каймата с дървена лъжица. Раздробете я на малки парченца и разбъркайте с гъбите и лука. Оставете на котлона, докато се запържи и стане кафеникава.

В тавичка, с намазано с олио дъно, сложете половината кори на дъното. Изсипете плънката и покрийте отгоре с останалите кори.

Накрая поръсете с олио отгоре баницата с кайма и гъби и намажете с разбито яйце.

Печем нашата баница с гъби на 180 градуса 30-35 минутки.

Опитайте и тази баница с кайма и лук!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: