Начин на приготвяне
Гъбките измийте добре и нарежете.
Лука почистете, измийте и нарежете на ситно.
За да приготвите солена плънка за баницата, първо сложете дълбок тиган на котлона с олио. Когато се загрее олиото, сложете нарязания на ситно лук да се запържи.
След това прибавете нарязаните гъби и задушете.
Често разбърквайте 7-8 минутки и започнете да прибавяте каймата с дървена лъжица. Раздробете я на малки парченца и разбъркайте с гъбите и лука. Оставете на котлона, докато се запържи и стане кафеникава.
В тавичка, с намазано с олио дъно, сложете половината кори на дъното. Изсипете плънката и покрийте отгоре с останалите кори.
Накрая поръсете с олио отгоре баницата с кайма и гъби и намажете с разбито яйце.
Печем нашата баница с гъби на 180 градуса 30-35 минутки.
Опитайте и тази баница с кайма и лук!