Баница с кайма и сирене

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
37
139
100
5
06/04/2020
"Баница с кайма и сирене - обожаваме аромата ѝ рано сутрин "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 991
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете праза.

Сложете го в дълбок тиган да се запържи.

След това прибавете каймата, като я раздробявате с дървена лъжица на малки парченца. Запържете каймата заедно с праза и добавете подправки на вкус. Когато каймата стане кафеникава, вдигнете от котлона.

Сиренето натрошете и сложете в удобна купичка.

Вземете две кори и сложете малко олио между тях. След това по дължината на късата страна сложете от плънката от кайма с праз. Поръсете и със сирене. Завийте на руло първата баничка с кайма и праз.

В подходяща тава с намазано с олио дъно започнете да подреждате парчетата баница.

Същото повторете и с останалите кори.

Когато сте готови, вземете чаша или купичка и разбийте яйцата. След това добавете млякото и разбъркайте добре.

Залейте баницата с кайма и сирене с получената смес.

Сложете да се пече на 180 градуса за 30-35 минутки. Уникална баница със сирене и праз, на която каймата придава още по-страхотен вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар