Постна баклава с локум и орехи

НалиНали
Чирак
45
207
84
5
04/04/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кори за баклава - 1 пакет тънки
  • локум - 1 пакет
  • орехи - 1. 5 в. ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • За сиропа
  • захар - 2 в.ч.
  • вода - 3 в.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една тенджера слагаме вода и захар и слагаме на котлона да за заври, след като минат 15 мунити прибавяме и сока от лимон и оставяме да изстине готовият сироп.

Взимаме един пакет локум и режем локума на много малки кубчета, орехите ги смиламе и взимаме една тава за печене, намазваме с олио, не с масло.

Слагаме ред кора, поръсваме с орехи и локум и слагаме втората кора, пак намазваме с олио и поръсваме с орехи и локум.

Така продължаваме докато свършат продуктите и режем баклавата на малки квадрати и печем на 170 градуса около 40 минути.

Изваждаме от фурната, чакаме около 10 минути и заливаме със студения сироп, прибираме в хладилника.

Сервираме изстинала постната баклава с локум и орехи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар