Домашни еклери по рецепта на Бон Апети

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
340
3
02/04/2020
"Страхотни домашни еклери с крем, за които се доверяваме на Бон Апети "
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 330
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд си смесваме водата и олиото.

Поставяме на котлона, и оставяме, докато сместа заври.

Към нея добавяме брашното и бъркаме, докато се получи гъста смес.

Дърпаме от котлона и оставяме сместа да се охлади.

Започваме да добавяме едно по едно яйцата, като разбърква добре след всяко яйце.

Тестото за еклери става още по-гъсто и лепкаво.

Вземаме с лъжица малко от сместа и слагаме в тава, която предварително сме намаслили или застлали с хартия за печене.

Когато ги поставяме, оставяме разстояние между всички домашни еклерчета.

Поставяме в печката и печем за около 30 минути на 180 градуса.

Започваме да приготвяме крема за еклери, като към заврялото със захарта мляко добавяме размитото с малко вода брашно.

Бъркаме непрекъснато няколко минути, и чак тогава слагаме и маслото.

Накрая се добавят ванилиите.

Готовите еклери, които са вече охладени, ги разрязваме през средата и пълним с крем.

Опитайте и вие тези домашни еклери по рецепта на Бон Апети!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар