Домашни еклери по рецепта на Бон Апети

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
696
2k
5k
401
4
02/04/2020
"Страхотни домашни еклери с крем, за които се доверяваме на Бон Апети "
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 532
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Еклери

Начин на приготвяне

В съд си смесваме водата и олиото.

Поставяме на котлона, и оставяме, докато сместа заври.

Към нея добавяме брашното и бъркаме, докато се получи гъста смес.

Дърпаме от котлона и оставяме сместа да се охлади.

Започваме да добавяме едно по едно яйцата, като разбърква добре след всяко яйце.

Тестото за еклери става още по-гъсто и лепкаво.

Вземаме с лъжица малко от сместа и слагаме в тава, която предварително сме намаслили или застлали с хартия за печене.

Когато ги поставяме, оставяме разстояние между всички домашни еклерчета.

Поставяме в печката и печем за около 30 минути на 180 градуса.

Започваме да приготвяме крема за еклери, като към заврялото със захарта мляко добавяме размитото с малко вода брашно.

Бъркаме непрекъснато няколко минути, и чак тогава слагаме и маслото.

Накрая се добавят ванилиите.

Готовите еклери, които са вече охладени, ги разрязваме през средата и пълним с крем.

Опитайте и вие тези домашни еклери по рецепта на Бон Апети!

Мерителни лъжици с купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мерителни лъжици с купа
14.00 лв.
10.00 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от мерителни лъжици с купа. Може да измерите точно сухи или течни съставки, и да ги сипете директно в купата. Имате 5 лъжици с различна вместимост и цветове.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар