Начин на приготвяне
Подготвяме агнешкото месо, като махаме ципи и жили и го нарязваме на тънки ленти. Смесваме в купа нарязаното месо, настърганата лимонова кора, ригана, натрошените скилидки чесън, зехтина и малко прясно смлян черен пипер. Слагаме купата в хладилник за около 15 минути.
Загряваме леко намазнената плоча на барберюто до много силна температура. Печем подготвеното агнешко месо заедно със ситно слайсирания червен лук за около 2-3 минути или като видим, че лука е омекнал добре. Махаме ги от скарата и ги държим топли. Слагаме питките за дюнер на загрятата плоча и ги загряваме и от двете страни.
Намазваме всяка питка с хумуса и киселото мляко. Отгоре слагаме изпеченото агнешко месо с лука и нареждаме тънки резенчета чушка. Поръсваме със ситно нарязаното люто чушле и най-отгоре украсяваме с друг зарзават по избор. Може да поръсим и със сосове като при гирос.
Сервираме веднага кипърски дюнери с агнешко.