Мекици на сач

Viki_AfzaliViki_Afzali
Ентусиаст
8
35
17
1
1
29/03/2020
"Ето че сачът ставал и за мекички, не само за месце "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо490
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа пресяваме брашното. Смесваме го със солта.

В киселото мляко добавяме содата. Правим кладенче и изсипваме шупналото мляко и оставяме за 5 минути да се разтвори содата.

Добавяме водата и разбъркваме. Месим меко и нелепкащо тесто.

В купа, намазана с олио, слагаме готовото тесто и го мажем отвсякъде, за да не хваща коричка. Оставяме за най-добър резултат една нощ в хладилна.

Може да се пържи или пече тестото веднага, но не е толкова еластично.

Загряваме сача и го намазваме с олио. Откъсваме топка от тестото и разточваме с длани любимите мекици.

Печем на сача и оставяме да бухне тестото и тогава обръщаме да се пече от другата страна.

Готовите мекици на сач по желание може да намажем с масло, за да бъдат по ароматни и меки.

Сервират се и топли, и студени - все са вкусни!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар