Турска супа тархана

НалиНали
Чирак
45
207
84
5
28/03/2020
"Турска супа тархана хапваме с удоволствие колкото се може по-често "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо474
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • турска тархана - 4 с.л. суха смес
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • шехрие - 1 к.ч.
  • джоджен - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една дълбока тенджера и вътре слагаме 1 супена лъжица олио и прибавяме четири супени лъжици суха тархана и запържваме за една минута.

След това прибавяме доматения концентрат и така пак се запържва за една-две минути, след което се долива 2 литра студена вода, прибавя се нарязан на парчета чесън и се оставя да покъкри за 15 минути.

Водата, когато е завряла, прибавя се една кафяна чаша шехрие - вид турско фиде, и се оставя да се сготви.

След около половин час на котлона вече тарханата е готова, посоляваме, подправяме с подправки и сервираме горещо.

Това е моята любима супа.

Турската супа тархана е много полезна по време на болести.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар