Издълбани картофи с кайма на фурна

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
38
144
102
5
26/03/2020
Приготвяне50 мин.
Готвене150 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо134
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте всички картофи много добре и ги сложете в дълбока тава с вода, да се пекат на 220 градуса. Количеството на водата е толкова, че да покрива картофките. За около 2 часа те ще бъдат готови.

Когато са готови картофките, първо изсипете водата и ги оставете да изстинат. Когато са се охладили картофките, срежете всеки от тях по дължина. С малка лъжичка издълбайте вътрешността на всеки картоф и отделете издълбаното.

Издълбаните лодки от картофи подредете в тавичка с мъничко мазнина и водичка на дъното.

Плънката се приготвя, като сложите каймата в подходящ съд и добавите чубрица, сол и други подправки по Ваш вкус. Прибавете и кашкавала, като предварително го настържете.

Накрая сложете и едно яйце и разбъркайте много добре продуктите за плънката с дървена лъжица. Най-добре ще забъркате плънката с ръце.

Когато е готова плънката, започвате да пълните всеки от издълбаните картофи. Когато сте готови, слагате във фурната на 220 градуса за около 30 минутки.

5-10 минутки преди да извадите готовите пълнени картофи с кайма, залейте със сметаната и запечете, докато се получи златиста и хрупкава коричка. Стават невероятни пълнени картофи!

Пригответе още днес издълбани картофи с кайма на фурна.

Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
3.00 лв.
Виж ››

Тайната на перфектно нарязаните зеленчуци е в използването на тази удобна помощна щипка

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар