Моите казанлъшки понички

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
196
2
25/03/2020
"Тези казанлъшки понички са ни сърце и там ще си останат "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 832
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Понички

Начин на приготвяне

Приготвям моите казанлъшки понички като най-напред пресявам брашното с бакпулвера в купа.

Яйцата се разбиват със захарта и се добавят олиото и киселото мляко, в което е разтворена (вече шупнала) сода.

Разбива се до хомогенизиране и се ароматизира с ванилията.

Яйчената смес се прибавя към брашното и се замесва меко и еластично тесто.

Полученото тесто се разделя на 2 топки и всяка се разточва върху набрашнен плот на кори с дебелина 1/2 см.

Със стъклена чаша от тях се изрязват формички, но може също с чаша с по-голям отвор и друга с по-малък да се изрежат кръгове, в средата на които да се направят по-малки отвори - така се получава формата на понички с дупка.

Другият вариант е да откъсвате от тестото малки топчета с големина на орех, раздърпвайки го и с палец образувате отново поничка с дупка.

Изпържете вкусните понички в обилно количество олио (поне 2 пръста). Когато изплуват в олиото, се обръщат.

При ваденето се изтръскват от мазнината.

Можете да поднесете казанлъшките понички с карамелен сос, шоколадов топинг (или друг по избор), може да се поръсват и с пудра захар или да се гарнират със сирене.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар