Начин на приготвяне
Най-напред сложете пилешките фенери да се сварят. След което отделете месестата част, а бульона го прецедете.
Нарежете зелето на ситно, доматите минете през ренде.
Поръсете зелето със сол и намачкайте много добре, след което разбъркайте с доматите.
Най-добре е на този етап да добавите и червения пипер и да разбъркате хубаво с ръце, докато се разнесе навсякъде.
В тенджерата, в която ще се готви, загрейте олиото и в него запържете зелето.
Долейте 2 в.ч. от бульона и оставете да ври. Ако зелето не пуска вода, на по-късен етап добавете още от пилешкия бульон.
Оставете да ври, докато зелето омекне (на мен ми отне около 30 минути), след което го преместете в тава и наредете раздробения пилешки фенер.
Изпечете пилешкото с прясно зеле на фурна, предварително загрята на 180 градуса, докато получат приятен загар.
Прясно зеле с пилешки фенери на фурна - основно ястие с пилешко, което събира цялото семейство около трапезата.